Fjällsätern ligger på nära 800 möh och direkt från stugan kommer du upp på högfjällsnatur med relativt korta vandringsavstånd till Lill- och Storskarvens kalfjäll. Vandringsleden dit upp är lätt, bekvämt skyltad och det finns rastplats med regnskydd Ett tips är att du skaffar kompendiet 30 guldturer där man kan välja på en stor palett av vandringar av olika längd och svårighet. Alla leder kan nås med bil i närområdena, är ordentligt skyltade, spångade och väl beskrivna.

Fjällkartan är dock ett måste och kan köpas i receptionen. Glöm inte att lämna ett färdmedelande.

Gratis kanot och båt när du bor i Fjällsätern

Paddla kanot på Ljusnan eller på de närbelägna Rogensjöarna. Våra båtar ligger vid en brygga nere vid sjön. I receptionen får du hjälp att låna kanoter eller en av föreningens båtar. 

 

Myskoxar

 Besök myskoxarna i Tännäs. Guidade turer varje dag, de utgår från Härjebrygg, Bygatan 37, Tännas.

Vill du och familjen fiska?

Föreningen har egna båtar i närbelägna Tänndalssjön. Flytvästar för både barn och vuxna finns till utlåning. Fiskekort löses i receptionen, där du får väganvisning Är du storfiskare har du kommit till ett verkligt fiskeparadis. Med Fiskepasset får du med ett enda kort tillgång till alla upplåtna fiskevatten i hela Funäsdalfjälls området. Mer än 200 sjöar och 30 mil strömmande vatten ingår så att du hela tiden kan variera ditt fiske. För mer information och kartor se Fiskepasset  och dromfiske.info

 

Härjebrygg - lokalt ölbryggeri

 

Härjebrygg är et lokalt småskaligt bryggeri som finns i Tännäs.

www.harjebrygg.com

Övriga sommaraktiviteter

Spela golf på två fina banor; Ljusnedal (18 hål) och Ramundberget (9 hål). Eller bara njut av de rika blomsterfjällen vid Hamra och Mittåkläppen. 

Det finns många aktiviteter i Tänndalen och Funäsdalen. Läs mer på Tänndalens hemsida: https://www.tanndalen.com/aktiviteter/sommarens-aktiviteter