Stugbyn Fjällsätern ligger i Tänndalen på 800 möh. Sveriges sydligaste högfjällsområde med mängder av toppar högre än 1000 meter över havet. I området finns mycket snö och enligt SMHI:s statistik är det en av Sveriges snösäkraste skidorter från november till april.

Barnbacken i Fjällsätern

Barnbacken

I Fjällsätern finns en barnbacke med skidlift och belysning. Vill ni använda barnliften hämtar ni en nyckel till den i receptionen (deposition krävs). 

Längdskidor

I närområdet finns fina välpreparerade elljusspår för längdåkning som stryker stugbyns övre del. Längdspåren ansluter till Nordic SKI spåren. Nordic SKI spåren är totalt 300 km i området välpreparerade längdspår, 30 vindskydd och nio raststugor. Den som har giltigt spårkort är det fritt att åka samt utnyttja skidbussen som stannar vid uppfarten till vår stugby.

Utförsåkning

För den utförsåkande familjen finns i Tänndalen ett stort antal skidliftar med 53 nedfarter inte att förglömma stugbyns egen barnlift som kan utnyttjas kostnadsfritt. Detta är Sveriges tredje största skidområde, valt till Sveriges bästa familjeskidområde. Läs mer här 

 

 

Tänndalens skiduthyrning och sportaffär

 

När du bor i Fjällsätern har du 10% rabatt.
Du får rabatt om du visar upp en lapp som du kan hämta i receptionen...

Telefon 0684-222 25
Adress Rörosvägen 552

www.hyrskidor.se

 

Skoteruthyrning

Skoter kan hyras via en depå i närheten av Funäsdalen (Fjällkällan). Bokning och info 0684-29010. Bokningsförfrågan kan även göras via e-mail:   Skoteriets hemsida hittar du här.